Wat zijn infrarood verwarmingspanelen?

Onze infrarood verwarmingspanelen bestaan uit getemperd, gehard glas als warmteafstralingsbron, omrand door een kader van aluminiumprofielen, of zonder kader, afhankelijk van uw voorkeur, het toepassingsgebied en de noodzakelijkheid.

De panelen kunnen ofwel direct gekoppeld worden aan het elektriciteitsnetwerk, of kunnen middels het stopcontact op 220V worden aangesloten.

Indien je beschikt over een zonnepanelen installatie voor je eigen productie van energie, dan kan je dus volledig onafhankelijk van de energieleveranciers je woning of appartement of burelencomplex gratis verwarmen.

Verschillende uitvoeringen mogelijk afhankelijk van het type en/of de maten en vermogens van de verwarmingspanelen.

Standaard zijn onze panelen aan de voorzijde voorzien van effen glas,  mat glas wit of zwart.

De panelen en/of kaders kunnen in een gewenste RAL kleur worden uitgevoerd.

Spiegels, zoals op badkamers veel wordt toegepast, of fotopanelen behoren eveneens tot de mogelijkheid, dit om uw interieur en uw verwarming perfect harmonieus op elkaar af te stellen.

Sturing via de nauwkeurige design thermostaat

Eén thermostaat kan meerdere verwarmingspanelen van verschillende types aansturen en controleren, waarbij een unieke code wordt toegekend aan elk paneel.

Er bestaat tevens de mogelijkheid om via een eenvoudig downloadbare app je verwarming te sturen vanop afstand, uiterst interessant voor een tweede verblijfsplaats verder afgelegen.

Op de thermostaat vindt je verder een tijdsaanduiding, graden aflezing in Celsius of Fahrenheit en andere afleeswaarden, waarbij een helder lichtblauwe achtergrondverlichting gedurende korte tijd oplicht.

Uiteraard kan onze thermostaat eenvoudig worden geprogrammeerd volgens uw levensstijl en gewoontes.

Het spreekt voor zich dat elk draadloos controlesysteem zoals venstercontacten, aanwezigheidsmelders, etc.. kunnen worden geïntegreerd in de elektrische aansluiting van de verwarmingspanelen.

Residentiële & commerciële verwarmingssystemen

Elektrische verwarming via infraroodverwarming is eenvoudig te installeren in de vorm van strakke omkaderde glaspanelen. Dankzij de combinatie met onze draadloze en precieze modulerende thermostaatregelaar, is onze infraroodverwarming uiterst energie-efficiënt en dus zeer zuinig.

Onze verwarming kan toegepast worden zowel in particuliere woningen en appartementen, alsook in burelen en commerciële gebouwen, maar eveneens ook in Hot Yoga studio’s, wellness-centra, sauna’s, etc.

Prestaties, Objectieven, Design en Ontwikkeling

Onze infrarood verwarmingssystemen worden voornamelijk ontwikkeld en geproduceerd volledig voor 100 % in Europa, waarbij steeds de grootste aandacht wordt geschonken aan het energiezuinige, terwijl een maximaal warmte-comfort wordt beoogd.

Voorzien van alle nodige certificaten zoals CE, ISO 9001, voldoen deze panelen aan alle vooropgestelde eisen.

Beduidende energiebesparing t.o.v. andere elektrische verwarmingssystemen kan bekomen worden rekeninghoudende met meerdere parameters zoals de warmteopname van de materialen, juiste  positionering van de toestellen, voldoende geïnstalleerd vermogen, gepaste warmte-isolering aan de ramen zoals overgordijnen of dergelijke. Onze toestellen zijn onderhoudsvrij, reukloos en geluidloos, en vermits er geen verbranding (waarvoor zuurstof nodig is) van fossiele brandstoffen of andere plaats vindt, is er totaal geen CO2 uitstoot of CO als residu, hetgeen absoluut niet kan gezegd worden van een traditionele verwarming.

Specifieke eigenschappen

Bij voorkeur worden de infrarood verwarmingspanelen aan het plafond bevestigd of hoog tegen de muur en dit onder een schuine hoek, waardoor ze het meest optimale rendement kunnen garanderen.

Temperaturen kunnen worden vóórgeprogrammeerd op bepaalde tijdstippen voor een specifieke ruimte, zoals de leefkamer, TV hoek, keuken of badkamer, of andere.

Op de panelen kan er eveneens een LED verlichting worden gemonteerd, zodat er geen extra bekabeling dient te gebeuren voor de verlichting in de lokalen.

Deze toestellen zijn volkomen brandveilig, hetgeen uiterst gewaardeerd wordt in appartementen, en burelencomplexen.

Uitvoerige keuzemogelijkheden zodat er telkens panelen kunnen ingepast worden in elk interieur.