Hoe werkt Inflector?

Vermits het inflector materiaal niet of nauwelijks opwarmt, ontstaat er dus ook geen warmtegeleiding dus ook geen of nauwelijks geen convectie in de betreffende ruimte.

De convectie blijft dus beperkt tot de tussenruimte tussen het glas en het Inflectormateriaal, en beïnvloedt dus ook niet de airco, die daardoor met veel minder vermogen er in slaagt om de temperatuur in de ruimte stabiel te houden.

En dit alles terwijl men nog steeds kan genieten van het daglicht.

In gebieden met extreem veel zonneschijn en dus veel warmte is de behoefte aan energie om te koelen gigantisch. Dit geldt in feite eveneens bij ons tijdens zeer zonnige dagen. De zonnestraling dringt door het glas en verwarmt de binnenruimte. De zonnestraling verwarmt tevens het glas, waardoor er warmtegeleiding ontstaat. De zonnewarmte-winst is afhankelijk van het type beglazing in je woning.

V.B.   wanneer je met je hand voelt aan de binnenzijde van een raam of een raamfilm, dan voel je de warmte. Deze warmte beweegt zich naar de koelere lucht die in uw lokaal aanwezig is of gegenereerd wordt door het airco systeem. Hierdoor ontstaat er dus convectie, waarbij er een luchtstroom wordt teweeggebracht door verwarmde lucht die stijgt aan 1 zijde, terwijl er afgekoelde lucht aan de andere zijde daalt. Dit creëert dus een constant bewegende luchtcirculatie, waardoor het airco systeem steeds harder moet werken om de lokaaltemperatuur constant te kunnen houden.

De Inflector verhindert dat de zonnestraling het lokaal kan binnendringen, door deze terug uit het raam te reflecteren, evenals de UV straling en de zonnewarmte winst.
Inflector doet dus dienst als warmteschild.